diumenge, 10 d’abril del 2011

XII Campionat d'Espanya "Open" Absolut de natació Primavera - Madrid de l'1 al 3 d'abril

El passat cap de setmana va tenir lloc a Madrid el XII Campionat d'Espanya "Open" Absolut de natació Primavera, on van participar les principals figures de la natació espanyola, i algunes d'estrangeres, i entre les quals es trovaben les nostres nedadores Anna Aïda Martí i Maria Cotaina.

Anna Aïda va entrar en competició el divendres en els 50m lliures, on, tot i haver fet la mínima en una especialitat que no és la seva no tenia cap opció, finalitzant en 29a posició, amb 27.89, no passant a semifinals.

En la prova dels 100m papallona, Anna Aïda tot i afrontar aquesta competició sense estar en el seu millor moment, va classificar-se per a la final, en la qual va ser setena, amb 1.02.51, per darrera de Judith Ignacio, del C.N.Sabadell, en un gran moment de forma, que s'imposava amb 59.21, pulveritzant el rècord d'Espanya que estava en possessió de d'Angela Sanjuan. Va compartir podi amb Zsuzdsanna Jakabos, d'Hongria, amb 59.62, i Carla Campo del C.N. Terrassa, 1.00.39.

Les opcions per a les dues nedadores tortosines arrivaben amb els 50m papallona. Maria Cotaina, encara en edat junior, havia aconseguit la marca mínima, que li representaria el premi de competir amba nedadores de gran nivell i amb una gran experiència, tot i no poder classificar-se a les sèries; va ser 27a amb 30.22 sense poder millorar la seva marca anterior. Martí va accedir a la semifinal i posteriorment a la final, on va ocupar la sisena posició, amb 28.08, sense apropar-se a la seva millor marca. El triomf va ser per a la italiana Elena Gemo, amb 27.63, per davant de la xinesa Yu Sze Hang, 27.68 i Carla Campo, del C.N. Terrassa, 27.88.