divendres, 15 d’abril del 2011

Anna Aïda Martí millor esportista de Tortosa per 2on any consecutiu


El Premi als Millors Esportistes de Tortosa 2010, en la categoria masculina, se l'han endut els remers Alexander Ingvar Sigurbjönsson Benet i Pau Vela Magí, mentre que en l'apartat femení la guanyadora ha estat la nedadora Anna Aïda Martí. Els guardonats han estat escollits per un jurat, format per periodistes esportius, d'un total de 37 nominats per les entitats i clubs esportius de la ciutat. Més de 200 persones, entre els quals hi havia els candidats al premi, familiars, tècnics i directius d'entitats esportives, així com els regidors de l'Ajuntament de Tortosa, van participar en la festa-sopar que es va fer aquest dissabte a la nit al Pavelló Firal i que va estar presidida per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i pel regidor d'Esports, Pere Panisello.

Del palmarès d'Anna Aïda Martí destaca haver estat finalista (7a) als Jocs Olímpics júnior celebrats a Singapur en 100 papallona, la medalla d'argent en 50 papallona als Campionats d'Espanya absoluts, el campionat d'Espanya d'edat absolut jove en 50 i 100 papallona, i el rècord de Catalunya absolut en 50 papallona.

Pel que fa als remers, Sigurbjönsson és campió d'Espanya i de Catalunya absolut, 5è classificat al Campionat del Món sub 23 i amb Pau Vela ha tripulat el 2 sense que va quedar 8è en el Campionat del Món Absolut. Pau Vela ha estat campió d'Espanya en categories diferents, 7è al Campionat d'Europa i 11è a la Copa del Món.

Els premis es van lliurar en una vetllada al Pavelló Firal, dissabte passat, que va començar amb una projecció d'algunes de les competicions que han tingut lloc a la ciutat en els últims mesos, i amb el lliurament d'un reconeixement als 37 finalistes. L'alcalde i el regidor d'Esports es van dirigir al públic per recordar l'esforç i constància dels esportistes de casa nostra, el treball dels tècnics i equips, i la il•lusió que posen les famílies. L'Ajuntament de Tortosa va recuperar l'any passat aquesta festa amb l'objectiu de reconèixer precisament aquest treball i contribuir a estimular la important tasca de promoció de l'esport i de la ciutat que duen a terme les entitats i clubs esportius.

La festa de l'esport va cloure amb l'actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.