dimarts, 12 de maig del 2009

Comunicat de premsa del Club Natació Tortosa

Davant les darreres notícies, informacions, comunicats, explicacions i altres tipus de manifestacions, envers la NO obertura de la piscina municipal exterior de 50 mts a l’estiu, la Junta Directiva del Club Natació Tortosa, vol fer saber i diu el següent:

1er.- A mitjans d’abril se’ns informa per mitjà del gerent de la empresa Tortosasport (Patronat d’esports) de l’Ajuntament de Tortosa, de la no obertura de la piscina de 50 mts a l’estiu. El motiu era les cates a realitzar per fer l’informe i per iniciar les obres en les dates previstes.

Ens donen les següents alternatives:

a) 2 carrils en la piscina coberta de 14 a 16,30 h.
b) Tota la piscina de la pedanía de Bitem de 14 a 16,30 h.
c) A més de l’esmentat en l’apartat a i b, de 21,30 h a 23,00 h a la piscina coberta.

La mesura ens resulta insuficient, i ens costa d’entendre el motiu que al·leguen. Expressem la nostra voluntat de reunir-nos amb l’alcaldia, Regidor d’esports i persones amb responsabilitat en aquest tema.

Un cop a la reunió, se’ns informa que s’han de fer de manera urgent unes cates geològiques per a prospecció del terreny i que un cop analitzades, s’ha d’incloure l’informe al projecte executiu, per tal de presentar-ho tot complet i donar pas al seguit d’actuacions que tinguin com a resultat l’inici de les obres, en el període previst de primers d’octubre, manifestant que com més es retardin aquestes cates, més trigaran a iniciar-les i tenint cadascú la seva responsabilitat davant del fet si s’arribés a produir.

Donades aquestes explicacions entenem i comprenem el fet, encara que ens resulti difícil d’assimilar-lo.

Se’ns proposa intentar entrenaments a Reus durant la setmana per entrenar en piscina de 50 mts i tres carrils a la piscina coberta de 14,00 a 16,30 h, o la de Bitem.

Davant de tot plegat, i el nostre tarannà i els reptes que tenim al mes de juliol, no trobem adequat el desplaçament a Reus ni l’entrenament a Bitem, donat que aquesta piscina no compleix els mínims requisits.

2on.- El nostre club, té enguany la màxima i històrica fita de varis campionats de Catalunya, Espanya i per primer cop Europeus. Mai s’han aconseguit resultats millors des de la seva creació.

Tenim 19 nedadors en les diferents competicions:

a) Campionats de Catalunya: Alevins, infantils, junior i absolut.
b) Campionats d’Espanya: Infantil, junior i absolut.
c) Campionat Europeu amb la Selecció Espanyola Junior a Praga.

Totes aquestes competicions són amb piscina de 50 mts. No n’hi ha cap en tot l’entorn, la més propera està a Reus. Naturalment ens sentim molt perjudicats.

A més, tenim prop de 90 nedadors, els quals a l’estiu i en concret al mes d’agost, solen baixar a la xifra de 50 nedadors, amb el que ni de bon tros tenim espai suficient.

Només demanem el mes de juliol per entrenar-hi adequadament, renunciant i sacrificant la resta com calgui.

3er.- Val a dir que l’Ajuntament de Tortosa, en tot moment i fins ara, ha tingut amb nosaltres un tracte més que correcte, considerant-lo per la nostra part de satisfactori. Ara bé, no sabem si amb els resultats que s’estan obtenint des de fa unes temporades ençà, amb l’esforç dels nostres nedadors i amb la bona eficiència dels nostres tècnics, tenim el reconeixement a l’alçada dels mateixos, fet que estenem a altres organismes de diferents mitjans.

4rt.- Estem molt il·lusionats amb el nou repte d’una piscina gran que ens permetra poder entrenar amb condicions com tots els altres clubs (segons les seves promeses) També tenim idees i projectes per a la nostra ciutat i amb l’ajut de tothom per tenir una major implicació en un esport com la natació.

Però tenint el que tenim s’han aconseguit uns èxits sense precedents: Campionats de Catalunya, d’Espanya, participar en torneigs europeus representant a Tortosa, Catalunya i Espanya, mínimes nacionals, etc. En un esport tant i tant dur com aquest i tant competitiu.

5è.- Per tot plegat, diem que no estem en contra de fer qualsevol tipus d’actuació que beneficiï l’avançament o l’execució de les obres en el seu temps, tot el contrari, i que volem col·laborar en el que faci falta amb el nostre Ajuntament i l’empresa Tortosasport.

Només demanem que es respecti l’esforç de tota una temporada dels nostres nedadors, que amb la seva feina del dia a dia en condicions precàries, entrenant cada dia fins a les 23,00 h, han arribat on han arribat, i que tot just aquest mes de juliol, s’ho juguen tot. I per tant, la Junta directiva té la obligació moral de defensar-ho i els cal buscar solucions adients per respecte als mateixos.

Cosa que esperem que el nostre Ajuntament ens proporcioni.

La Junta Directiva del Club Natació Tortosa

1 comentari:

Anònim ha dit...

esperem que ho aproven i que mos faiguen una picsina de 50mts!
no es demana tant!