dimarts, 12 de maig del 2009

Article publicat al setmanari L'Ebre el passat 08.05.09

Tortosa es quedarà dos estius sense piscina per les obres del nou complex d’aigües.

La piscina olímpica de l’estadi municipal no podrà entrar en funcionament fins que s’haja enllestit la construcció del nou complex d’aigües projectat, segons ha revelat l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Uns sondejos geològics previs a l’execució de les obres impediran que els pròxims mesos es puga utilitzar la piscina descoberta, fet que obligarà els usuaris a buscar alternatives. De la mateixa manera, tampoc es podrà obrir a l’estiu del 2010, sempre que els terminis d’execució de les obres es complisquen i s’haja iniciat la construcció del nou complex.

Un dels afectats seran els membres del Club Natació Tortosa, que durant el mes de juliol encara mantenen els entrenaments per preparar els compromisos internacionals en què competeixen. Segons ha explicat el president d’aquesta entitat, Javier Monfort, l’afectació que hauran de patir els nadadors serà força notable, ja que l’alternativa d’entrenar a la piscina coberta, de 25 metres, o a la dels pobles, no permet preparar les proves de la mateixa manera. En aquest sentit, ha explicat que des de l’Ajuntament els han plantejat altres possibilitats, una de les quals passaria per desplaçar-se un parell de cops a la setmana a la piscina de Reus, una opció que estaria subjecta a la disponibilitat d’aquest equipament.

No obstant això, Monfort ha admès que, si les prospeccions geològiques han de permetre accelerar els tràmits, des del club ho acceptariem com un mal menor perquè “ens interessa que les obres comencen al més prompte posible”, ha dit. El president del Club Natació Tortosa ha explicat que mantenen contactes amb l’Ajuntament per trobar-hi una solució transitòria, tot i que han lamentat que la precipitació de la informació els ha agafat “desprevinguts”.

La decisió d’efectuar els sondejos geològics en les pròximes setmanes va enfrontar dilluns l’equip de govern i el principal grup de l’oposició, el PSC. El seu portaveu, Joan Sabaté, va criticar la urgència dels sondejos, atès que l’inici de les obres no és imminent, per la qual cosa l’estudi es podria ajornar fins passat l’estiu. De la seua banda, Bel va admetre l’afectació sobre els ususaris, però va assegurar que “no estem disposats a endarrerir l’inici de l’obra”.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

i quins seran los dos anys que no hi haura picsina d'istiu lo 2009 i el 2010??

asperme una resposta
gràcies!

Anònim ha dit...

Segons les declaracions de l'alcalde aquest estiu ja no s'obrirà la piscina i el que ve estarà en obres.

Anònim ha dit...

hi allavons no hi hauran campus ni res de tot aixo?

Anònim ha dit...

suposo que hi haura campus pero molt limitats per la falta d'espai ... això ho has de consultar a tortosasport

Anònim ha dit...

a vale. Pos moltes gràcies per les teues respostes