dilluns, 23 de març del 2009

Anna Aïda Martí, nou rècord d’Espanya i medalla de bronze als Multinacions Júnior

La nedadora del C.N.Tortosa Anna Aïda Martí ha participat aquest cap de setmana al trofeu Multinacions júnior amb la selecció espanyola. Aquesta competició ha reunit a Novara (Italia) a 6 de les seleccions més potents d’Europa.

La nedadora tortosina, que amb aquesta ha estat 3 vegades internacional amb la selecció espanyola, ha tingut una immillorable actuació amb els 100m papallona. Tot i tenir el 10è millor temps per inscripció, ha guanyat la seva sèrie i ha quedat 3a de la classificació general (medalla de bronze), només per darrere de les nedadores italiana i alemanya, amb un gran temps de 1.01.63, que suposa un nou rècord d’Espanya de 16 anys, batent el que ella mateixa tenia de 1.01.68.

A més amb aquesta marca també ha aconseguit la marca mínima per participar als Campionats d’Europa júnior que se celebraran a Praga al juliol, i que suposa un altre salt qualitatiu en la seva impressionant progressió, demostrant que està entre les millors nedadores júniors no sols de l’estat espanyol sinó de tota Europa.

També va nedar el relleu de 4x100m estils amb Espanya, on van aconseguir la medalla de plata per darrere d’Itàlia, i a la seva posta de papallona va aconseguir arribar en primera posició amb un gran parcial d’1.00.85.

La setmana que ve competirà a Castelló als Campionats d’Espanya júnior, on surt amb les millors marques en 50m i 100m papallona; i de l’1 al 5 d’abril competirà a Màlaga als Campionats d’Espanya absoluts, on també es troba entre les primeres classificades.

Xavi Matheu, director tècnic del CN Tortosa