dimecres, 15 de juliol del 2009

Anna Aïda Martí, bronze als Campionats d’Europa!

La nedadora del Club Natació Tortosa Anna Aïda Martí ha aconseguit una fita històrica per a la natació de les Terres de l’Ebre: una medalla en uns campionats d’Europa júnior, on hi participaven els millors nedadors europeus en categoria júnior, alguns d’ells participants als Jocs Olímpics de Pekín 2009.

Es celebraven a Praga del 8 al 12 de juliol, i per primer cop hi participava una nedadora tortosina, i no ha decebut.

Competia en lles proves de 100m papallona, 50m papallona i el relleu de 4x100m estils amb la selecció espanyola.

El dimecres va nedar les eliminatòries dels 100m papallona, on va aconseguir entrar a les semifinals (les 16 millors marques) amb una marca de 1.01.57, que suposava millor marca personal i un nou rècord d’Espanya de 16 anys.

Per la tarda en les semifinals va tornar a rebaixar el seu registre i establint un nou rècord d’Espanya de 16 anys, va parar el crono en 1.01.47. Tot i això no va poder entrar a la final, quedant 11ª.

El diumenge tenia un dia intens: va nedar les eliminatòries dels 50m papallona, on va classificar-se sense problemes per a semifinals. En les semifinals va fer 27.49, entrant a la final. I en la gran final, va ser 5ª d’Europa en un gran registre de 27.32, que suposa millor marca personal, rècord d’Espanya de 16 anys i rècord de Catalunya absolut.

Però el millor estava per arribar: en el relleu dels 4x100m estils, on nedava la posta de papallona, van aconseguir classificar-se per a la gran final en 7ª posició. I van donar la sorpresa en ocupar la 3ª posició i aconseguir la medalla de bronze. Anna Aïda va contribuir de forma decisiva, ja que va remuntar, en la seva posta de papallona, des de la 5ª posició fins la 3ª (amb 1.01.4), lloc en el que finalitzaria el relleu.

Aquesta medalla és un fet històric i sense precedents en la natació ebrenca, i fa que, una vegada més, s’hagin cumplit i superat els objectius marcats per aquesta nedadora.

Ara li esperen els Campionats d’Espanya júniors que se celebraran a Orense aquesta setmana, on defensa el títol en 50m i 100m papallona, i per acabar la temporada, participarà als Campionats d’Espanya absoluts a Las Palmas, on intentarà estar entre els primers llocs amb les millors nedadores espanyoles absolutes.

Xavi Matheu, director tècnic del C.N.Tortosa

2 comentaris:

Anònim ha dit...

valla! valla! anna aïda esta a un molt bon nivell eee pero molt bon!

Anònim ha dit...

Realment és un orgull i una satifacció veure aquests resultats, enhorabona.