dilluns, 24 d’agost del 2009

Situada en l'elit estatat

Excel.lent actuació d'Anna Aïda al campionat d'Espanya

La magnífica actuació al campionat d'Espanya absolut d'estiu, de Las Palmas, ha situat Anna Aïda Martí als 16 anys entre les millors nadadores de l'Estat espanyol.

La nadadora tortosina va intervindre en quatre proves, després d'aconseguir la marca mínima.

Martí va assolir el principal èxit en els 50 metres papallona, amb la medalla de bronze amb un temps de 27 segons 39 centèssimes, nomes superada per Angela San Juan, del Canoe de Madrid, amb 26.86, a 12 centèssimes del seu rècord d'Espanya i dels campionats aconseguit a Barcelona el 2007. La plata va ser per la seva companya de club, Araceli Herraez, amb 27.27. La nadadora tortosina arribava amb opcions a la final, després de marcar el millor registre en les sèries classificatòries, amb 27.36, prop de la seua millor marca 27.32 que va estar a punt de superar a la final.

En els 100 m papallona va quedar-se molt a prop de tornar a pujar al podi, objectiu que no va aconseguir per tan sols 10 centèssimes. El seu temps va ser 1.00.55, superada de nou per Angela San Juan, dominadora estatal de papallona, que va obtindre la medalla d'or amb 1.00.08. La plata i el bronze van ser per a Paula Camino del Navial amb 1.00.31 i Judith Ignacio del CN Sabadell amb 1.00.45. El temps de Martí, que ja en la sèrie classificatòria, havia marcat el millor registre, suposa un nou rècord d'Espanya de la seua categoria i que superava el que poseïa en 21 centèssimes.

En les dues proves restants, que no eren especialitat seua, va tindre poca opció de classificar-se per a les finals. En els 100 metres lliures va finalitzar trenta-unena, amb un temps d'1.00.28, amb 38 centèssimes més que la seua millor marca.

La seua actuació va cloure amb els 50 m braça, on va ocupar la vint-i-dosena posició, sense poder classificar-se tampoc per les finals, en marcar un temps de 34.43, que li permetia aconseguir l'objectiu de superar la seua millor marca d'abans d'arribar a les Canàries amb 35.51. Ha culminat un juliol amb Las Palmas i Praga ple d'èxits.

Setmanari L'Ebre.