diumenge, 5 d’abril del 2009

Anna Aïda Martí aconsegueix la seva 2ª mínima per als Campionats d’Europa júnior

La jove nedadora Anna Aïda Martí, del CN Tortosa ha tornat a donar un pas més en la seva carrera esportiva en aconseguir la seva segona mínima individual per participar als Campionats d’Europa júnior que se celebraran a Praga al juliol, després d’haver aconseguit la dels 100m papallona un mes enrere.

Ha estat en la prova de 50m papallona, als Campionats d’Espanya Absoluts Open celebrats a Màlaga aquest cap de setmana.

En les eliminatòries havia marcat 28.12, i en les semifinals 28.20, marques que no li eren suficients per aconseguir la marca mínima establerta per la federació espanyola de 27.87. Però ha estat en la gran final, i en l’última oportunitat que tenia, amb les millors nedadores de l’estat, on ha demostrat que té fusta de campiona, en fer una marca de 27.83, que a més suposa un nou rècord d’Espanya de 16 anys, batent el que ella mateixa tenia.

En la classificació general ha estat 5a (4a espanyola) per darrere de les olímpiques Elena Gemo (Itàlia) i Ángela San Juan.

En la mateixa prova en categoria masculina el nedador cordobès Rafa Munoz ha batut el rècord del món dels 50m papallona, amb un temps increïble de 22.43. També Ashwin Wildeboer ha batut el rècord d’Europa dels 100m esquena .

Amb aquesta competició la nedadora tortosina tanca el cicle d’hivern de competicions havent complit tots els objectius marcats i havent-se guanyat el passaport per als Campionats d’Europa en dues proves individuals, un fet sense precedents en la natació de les Terres de l’Ebre.

Demà mateix viatjarà a Toledo juntament amb el seu entrenador Xavi Matheu, per realitzar una concentració amb la selecció espanyola on li passaran unes proves de control i seguiment amb la resta de nedadors espanyols que han aconseguit alguna mínima per participar als europeus.

Xavi Matheu, director tècnic del CN Tortosa