dimarts, 23 de març del 2010

Nous èxits per al C.N.Tortosa al Campionat d’Espanya d’edats joves

Aquest passat cap de setmana el C.N.Tortosa ha participat amb èxit als campionats d’Espanya celebrats a Pontevedra, tant en les proves individuals com en els relleus.

En proves individuals cal destacar les 4 medalles aconseguides per part de les nedadores tortosines.

Anna Aïda Martí (nascuda el 1993) continua mostrant el seu talent i la seva progressió i es va penjar 3 medalles d’or, proclamant-se campiona d’Espanya en 3 proves individuals.

En els 50m papallona va guanyar amb gran autoritat amb una marca de 28.16, i aconseguint la millor marca espanyola de 17 anys.

Amb 100m papallona va seguir pel mateix camí, penjant-se l’or i aconseguint una nova millor marca estatal de 17 anys amb 1.01.09.

I per arrodonir la seva destacada actuació també es va proclamar campiona d’Espanya amb 50m lliures, tot i no ser la seva especialitat, amb 27.22.

D’altra banda, Maria Cotaina (nascuda el 1995) va aconseguir un fet sense precedents per al CN Tortosa, aconseguint que dues nedadores del CN Tortosa aconsegueixin medalles en uns mateixos campionats d’Espanya. Va ser en la prova dels 50m papallona, on va aconseguir el bronze amb una marca de 30.32, millor marca personal. Aquesta medalla té molt de mèrit, ja que anava classificada amb la 7a millor marca i va acabar en 3a posició. En la prova dels 100m papallona també va tenir una actuació destacada sent 8a amb 1.08.31.

Pel que fa al relleu de 4x100estils, cal destacar que era la primera vegada que el C.N.Tortosa aconseguia portar un equip de relleus en uns Campionats d’Espanya, i l’actuació va ser extraordinària, ja que l’equip s’havia classificat en el lloc 22 i va acabar en el 8è lloc, just darrere del CN Sabadell,i davant de clubs de gran prestigi, amb un temps de 4.37.43, rebaixant en més de 5 segons la seva marca d’inscripció..Les nedadores que van formar el relleu van ser Sonia Martínez (esquena), Cinta Altadill (braça), Anna Aïda Martí (papallona) i Maria Cotaina (lliures). A més van quedar el 4t club de Catalunya.

També cal destacar que en aquest relleu, la primera rellevista que feia la posta d’esquena, Sonia Martínez, va aconseguir la marca mínima per participar als Campionats d’Espanya júniors d’estiu amb la prova individual de 100m esquena, amb 1.11.66.

En la classificació final femenina de clubs, el CN Tortosa va ocupar una més que meritòria 14a posició d’un total de 81 clubs participants.