dimecres, 25 de febrer del 2009

Tortosa afina el projecte de la piscina per evitar els problemes del pavelló

Publicat per Gustau Moreno a les 08:34 al Blog La Marfanta (http://lamarfanta.blogspot.com)

L'Ajuntament canvia el règim jurídic dels terrenys de l'estadi i espera començar les obres a l'octubre.

La reforma de les piscines municipals de Tortosa, que transformarà la façana de l'estadi i la fesomia de la plaça Joaquim Bau amb la construcció d'un pàrquing, costarà uns 10 milions d'euros i les obres podrien començar després de l'estiu. La previsió inicial era adjudicar el projecte durant el primer trimestre, però el regidor d'Esports, Pere Panisello, va preferir ahir fixar una data més realista. L'Ajuntament rebrà en pocs dies el projecte bàsic i està consensuant alguns canvis amb la Secretaria General de l'Esport amb l'objectiu d'evitar els problemes tècnics i de funcionament detectats en el pavelló firal i esportiu de Remolins.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va explicar que en pocs dies rebran el projecte bàsic de la reforma integral de les piscines municipals, que està redactant el despatx barceloní Alonso Balaguer y Arquitectos Asociados. De fet, avui fa just cinc mesos que van fer públic l'avantprojecte, en què s'havia dissenyat un complex esportiu, lúdic i de salut que ocuparà uns 8.700 metres quadrats. En aquest sentit, a principi de febrer l'Ajuntament va canviar el règim jurídic d'uns terrenys de 7.438 metres quadrats situats al recinte de l'estadi, que fins ara estaven classificat com a bé de domini públic. Bel va explicar que l'operació ha servit per agrupar les finques del recinte de l'estadi i per reclassificar els terrenys com a bé patrimonial, per poder cedir-los a la societat municipal Tortosasport, que serà l'encarregada de gestionar les obres, les noves piscines i el complex adjunt. Així, a més d'una piscina coberta de 50 metres i de diferents zones d'aigua i de gimnàs per fer-hi activitats d'esport i de salut, al nou complex també hi podrà haver una cafeteria, una ludoteca i una àrea de comerços.

Amb tot, l'alcalde va precisar que l'Ajuntament està esperant rebre el projecte bàsic, per acabar de consensuar una sèrie de retocs amb la Secretaria General de l'Esport. Bel va avançar que els canvis afectaran la zona de l'entrada i els vestidors, però va remarcar que el regidor d'Esports, Pere Panisello, i el gerent de Tortosasport fa setmanes que treballen per acabar de millorar el projecte. En aquest sentit, Panisello va detallar que els canvis són de caràcter tècnic, i que l'objectiu és afinar el projecte per evitar qualsevol tipus de conflicte amb la Secretaria General de l'Esport i per no reproduir els problemes que en els últims mesos s'han detectat al pavelló de Remolins. Així, l'Ajuntament ha corroborat que l'equipament firal no estava ben equipat per funcionar com un poliesportiu, tot i costar més de 10 milions d'euros. Així, va ser necessari instal·lar-hi una pista de parquet i ara s'està revisant la instal·lació d'aigua. En els caps de setmana, durant les franges d'activitat esportiva més intensa, el pavelló de Remolins es queda sovint sense aigua calenta, i arran d'això també s'ha descobert que l'edifici no té la instal·lació adequada per evitar i controlar un possible brot de legionel·losi, quan hi ha un decret de la Generalitat que ho regula des del 2004.

Sobre els canvis que s'hi volen introduir, Panisello va dir que afecten la distribució de l'entrada a l'estadi, la ubicació del nou bar restaurant, i la disposició de les grades de la piscina coberta. Segons el regidor d'Esports, després de rebre el projecte bàsic encara hauran de passar uns dos mesos per tenir el projecte executiu i poder adjudicar les obres, amb la previsió de començar els treballs cap a l'octubre.

Les obres i la fira dels dissabtes Abans de començar les obres de les piscines, l'Ajuntament de Tortosa ha de buscar un altre emplaçament per a la fira que els dissabtes al matí es fa en alguns carrers de Ferreries. La construcció de les noves piscines i del complex annex es farà de manera simultània al pàrquing subterrani de la plaça de Joaquim Bau, tot i que seran dos projectes independents. Això obligarà l'Ajuntament a eliminar les places d'aparcament que hi ha en superfície a la plaça i, per tant, serà necessari mantenir el màxim nombre de places al carrer d'Alcanyís i a l'avinguda de Colom, que els dissabtes al matí es queden sense aparcaments per la instal·lació dels firaires. El president de l'associació de veïns de Ferreries, Manolo Gamundi, va confirmar els problemes de trànsit, de brutícia i de molèsties als veïns que provoca actualment la fira dels dissabtes, i va assenyalar la plaça de Francesc Macià com a emplaçament alternatiu.